איברהים נסאסרה
מכוון גבוה
אף שהפסיד בסיבוב השני של הבחירות המקומיות את תפקיד ראש מועצת לקיה, היזם החברתי והכלכלי איברהים נסאסרה הוא עדיין אחת ההבטחות הגדולות של המגזר הבדואי וגם של החברה הישראלית. בגיל 37 נסאסרה כבר הספיק לרשום לא מעט הישגים בקידום תעסוקת נשים, בקידום החינוך במגזר הבדואי ובהקמת מיזמים חברתיים וכלכליים פורצי דרך.
פורסם: אלישיב רייכנר, המושכים בחוטים, מקור ראשון | 25/1/2019
משפחת אקסלר, באר שבע
אבא // גייב, 35, מנהל תיירות חברתית בעמותת ארץעיר, אמא // רווית גרינברג, 34, מנכ”לית מרכז תמר
הגדולה // סלה, 6, האמצעית // הדר, 3, הקטן // עמנואל, שישה חודשים, רווית היא מנכ”לית מרכז תמר לקידום החברה הבדואית בנגב. “החברה הבדואית היא חלק משמעותי מהאוכלוסייה בנגב, והיה לי חשוב ליצור מציאות חדשה בתחום החינוך. כבר היום שיעור לא מבוטל מהניגשים לבחינות הבגרות באוכלוסייה הבדואית מסיימים בגרות ריאלית בציון ממוצע של שמונים”.
פורסם: נעמה רוזן-קרייף, דיוקן, מקור ראשון | 10/8/2018
הדור הבא: הפנים החדשות של ההנהגה הבדואית בנגב
עד גיל 36 איברהים אלנסאסרה אמנם לא הגיע לירח אבל הוא גם לא הספיק להוליד 32 ילדים כמו אביו. אבל הוא רשם הישגים אחרים, הצעיר שמתמודד על ראש מועצת לקייה, הקים את המרכז למצטיינים בדואים, הוא הבעלים של מפעל הזנה שמספק ארוחות צהריים לילדי המגזר, הוא גם בעליה של חברת הסעות מהגדולות בדרום. לאמיר גירא כתבנו הוא מספר שהוא יכול היה לגור בבית מפואר במנהטן אבל הוא לא מוכן לוותר על החלומות בנגב.
פורסם: אמיר גרא, יומן אירועים, כאן 11 | 1/6/2018
הפעיל שמקדם מצוינות בחינוך בקרב ילדי הבדואים – צדיק כתמר
איברהים נסאסרה היה בכלל איש עסקים מצליח, בעל חברת הסעות גדולה (“מטיילי להב”), שמעסיקה 200 עובדים ומפעילה 180 כלי רכב, כשדבק בו הג’וק החברתי. “ב־2010 מצאתי את עצמי בכנס ‘צמיחה בחברה הערבית'”, הוא מספר.
“הוצגו שם פערים מאוד גדולים בין החברה היהודית לחברה הערבית בישראל בחינוך, בבריאות ובתעסוקה — בפרט בתעסוקת נשים”.
פורסם: רוני דורי | 4/3/2018
אני רוצה לשמוע את ביבי אומר ‘הערבים נוהרים להיי־טק’ “
הוא נולד להורים אנאלפביתים ובילדותו עבד כרועה כבשים • היום אברהים נסאסרה מחזיק בתואר שני, בכמה מפעלים ועסקים משגשגים שהקים במו ידיו, ובמיזם חינוכי שמעודד תלמידים בדואים להישגים
המטרה הבאה היא לכבוש את ראשות לקיה ולחולל בה מהפכה
“יש לי אלף ואחת סיבות לא לרוץ”, הוא אומר, “אבל דחף פנימי שאומר לי, ‘לך לשם'”
נבו זיו, מוסף השבת | 2/02/2018
צפו בכתב חדשות 2:
הצעירים שלומדים בשטחים – והופכים לקיצונים
צעירים בדואים רבים לא עומדים בדרישות הקבלה של מוסדות ההשכלה הגבוהה בישראל. לכן הם מקבלים את אותה החלטה: ללמוד בשטחי הרשות, באותן האוניברסיטאות המוכרות כמעוזים רדיקלים של חמאס ופת”ח. מנהיגי העדה, וגם במערכת הביטחון, חוששים מההשפעה על אותם סטודנטים. כתבנו ליווה אותם בדרך לעוד יום לימודים בחברון.
אוהד חמו, חדשות 2 | 8/12/2017
אברהים נסאסרה | מייסד מרכז תמר למצוינות: “הצורך של הבדואים בממשלה שווה לצורך שלה בבדואים”
היזם העסקי והחברתי טען שהחברה הבדואית מהווה הזדמנות צמיחה גדולה וביקר את האפליה נגדה: “המדינה אינה מושלת בכל חלקיה באופן שווה”
“אי אפשר לתכנן בתל אביב, ליישם בירושלים ולבצע בנגב. זה לא עובד”, כך אמר אברהים נסאסרה, מייסד מרכז תמר לקידום מצוינות במדעים בחברה הבדואית. נסאסרה הוא יזם עסקי וחברתי שגדל בלקייה שבנגב.
פורסם: נטע-לי בינשטוק | 14/12/2017
ועידת הנגב:
“ב-2016 היו 1,300 בוגרים בפקולטה להנדסה בבן גוריון. כמה מהם בדואים? אפס”
מייסד מרכז תמר לקידום מצוינות במדעים בחברה הבדואית, אברהם נסאסרה, אמר את הדברים בוועידת הנגב של “כלכליסט”: “החלטת הממשלה להקצות 3 מיליארד שקל לחברה הבדואית היא התחלה טובה אבל לא מספיקה.. אי אפשר לתכנן בת”א, ליישם בירושלים ולבצע בנגב. זה לא עובד”, כך אמר אברהים נסאסרה, מייסד מרכז תמר לקידום מצוינות במדעים בחברה הבדואית, בוועידת הנגב.
פורסם: נטע-לי בינשטוק | 13/12/2017
“המסורת והערכים הם משהו שאני מאוד מכבד, אבל זה לא מה שמונע מהבדואים להתקדם”
פרופסור איסמעיל אבו סעד לא הופתע מנתוני המיצ”ב, שהוכיחו שוב שהבדואים בנגב הם בעלי ההישגים הלימודיים הגרועים ביותר במערכת החינוך. במקום להמתין למשרד החינוך, הוא חבר ליזם מקומי בשם איברהים נסאסרה, וביחד פתחו את תוכנית “פרחי מדע” לטיפוח בני נוער מהמגזר. החלום הבא שלהם הוא להקים מכללה להכשרת מורים בדואים
פורסם: איתי אילנאי | 24.11.2015
עולים בתמר:
בדואי מוסלמי ויהודי דתי מקדמים יחד את החברה הבדואית בנגב
איברהים נסאסרה (35) ואיתן פלזנשטיין (30) משתייכים לשני קטבים של החברה הישראלית. האחד בדואי מהיישוב לקיה והשני בחור דתי מרתמים. הרצון לקדם ולפתח את החברה הבדואית בנגב חיבר ביניהם, ובעבודתם במרכז ‘תמר’ הם מנסים להגשים את החזון. רק אל תדברו איתם על דו־קיום. “אנחנו חיים את זה, בלי סיסמאות ובלי כותרות”, הם אומרים
פורסם: יעקב לוי | 02.01.17
עושה חשבון
הכירו את הבדואי שמממן תלמידים
במיליון שקל
זה קורה בכל יום שישי בבוקר בששת החודשים האחרונים. אוטובוסים של חברת ‘מטיילי להב’ פורקים שישים נערים ונערות מארבעה יישובים שונים במגזר הבדואי בלב העיר העתיקה של באר־שבע. עשרות הצעירים נכנסים למתחם לימודים שעד לא מזמן שימש כמכללה לאיפור, מתפצלים לשלוש כיתות ובמשך כשש שעות לומדים מתמטיקה, אנגלית ופיזיקה.
פורסם: אלישיב רייכנר | 9/5/2016